Peste 200 de locuri vacante de angajare în cadrul instituțiilor publice au fost prezentate la târgul de cariere organizat în holul Casei Guvernului / Foto

  • 16 Ianuarie 13:47
Peste 200 de locuri vacante de angajare în cadrul instituțiilor publice au fost prezentate la târgul de cariere organizat în holul Casei Guvernului / Foto

Peste 200 de locuri vacante de angajare în cadrul instituțiilor publice au fost prezentate astăzi, 16 ianuarie, la un târg de cariere organizat în holul Casei Guvernului, de către Cancelaria de Stat, ministere și agențiile subordonate Executivului. La evenimentul participă reprezentanți ai peste 30 de instituții care prezintă funcțiile publice de conducere și de execuție în diverse domenii. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat pentru Radio Chișinău că este o premieră și că prin aceasta autoritățile își doresc să sporească mai mult transparența activității.

Cele mai multe funcții vacante prezentate la târg sunt pentru Cancelaria de Stat, Ministerul Energiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Mediului, Casa Națională de Asigurări Sociale și Biroul Național de Statistică. De asemenea, sunt propuse numeroase oportunități de angajare în cadrul Biroului pentru integrare europeană, creat în cadrul Cancelariei de Stat.  Angajații acestei structuri vor gestiona procesul de aderare pe plan intern și vor asigura o comunicare eficientă privind Uniunea Europeană și beneficiile aderării la blocul comunitar, a explicat pentru Radio Chișinău, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Astăzi la târg oamenii vor putea să găsească oportunități reale de angajare. La moment avem un interes sporit pe linia Biroului pentru Integrare Europeană. Mai puțin solicitate sunt ofertele care vizează activități în teritoriu, pentru că toată lumea este interesată de joburi în oraș și joburi din zona în care tinerii locuiesc. Târgul de astăzi întrunește peste 30 de instituții publice și avem peste 200 de posturi vacante. Este o premieră pentru Guvernul Rep. Moldova ca să-și deschidă larg ușile la intrarea centrală a Executivului. O premieră care ne dorim să sporească mai mult transparența și să ofere cetățenilor posibilitatea să primească răspunsuri despre ce înseamnă funcția publică și care sunt posturile vacante. Această premieră se bucură de un succes. La această oră (11.00, n.r.) deja avem zeci de cetățeni prezenți. Sperăm că până la final să avem câteva sute de cetățeni care vor vizita acest târg și vor afla informații utile despre posturile vacante expuse”, a declarat Daniel Voda.

Consultantul principal la serviciul Resurse Umane de la Ministerul Culturii, Natalia Botnari, a declarat pentru Radio Chișinău că de anul trecut salariile angajaților Ministerului s-au majorat cea ce este un element motivant.   

Începând cu anul trecut salariile pe ministere sunt destul de atractive. O să vă dau un exemplu, ceea ce propune la moment ministerul este funcția de Consultant Superior în direcția Financiar Administrativă, salariul începe de la 14. 400 -  asta minim ce poate fi cu treapta de salarizare unu. În rest, pentru un consultant principal, ar începe de la 15.950”, a declarat  Natalia Botnari.

Toate ofertele de locuri de angajare pot fi consultate pe platforma cariere.gov.md, unde este descris scopul fiecărei funcții vacante, sarcinile de bază, condițiile participării la concurs, salariul și modalitatea de depunere a documentelor necesare.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău