Peste 200 de locuințe din Hâncești au fost afectate din cauza recentelor inundații

  • 29 Aprilie 2017 10:31
Peste 200 de locuințe din Hâncești au fost afectate din cauza recentelor inundații

Peste 200 de locuințe din orașul Hâncești au fost afectate din cauza revărsării râului Cogâlnic, care s-a umplut peste limită, ca urmare a ninsorilor abundente din 20 și 21 aprilie. Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a declarat pentru IPN că serviciile orășenești lucrează încă de la începutul săptămânii la pomparea apei din ogrăzile oamenilor. Edilul estimează că, dacă nu va ploua, în două - trei zile lucrările se vor finaliza.

Potrivit lui Alexandru Botnari, nivelul râului este în prezent cu 1 metru și jumătate mai ridicat decât norma. „Avem probleme de fiecare dată când plouă sau când ninge mult, dar acum situația chiar este ieșită din comun. Deja nu mai putem. De aproape o săptămână, pompăm apa în continuu, ajutăm cetățenii. Acolo unde sunt beciuri, le-am spus cetățenilor să întreprindă ei singuri măsuri. Dacă ne apucăm să-i ajutăm și în beciuri, nu vom reuși să o scoatem la capăt nici până la sfârșitul săptămânii viitoare. Noi pompăm doar din ogrăzi, ca apa să nu să se ducă în case”, a declarat Alexandru Botnari.

Primarul orașului Hâncești susține că râul Cogâlnic nu a fost curățat de ani buni, iar în caz de ploi abundente în viitorul apropiat, zona va fi și mai afectată. Pe lângă locuințe, spune Alexandru Botnari, au avut de suferit și unele străzi din oraș, care s-au umplut cu murdăria venită din râu, iar râpile s-au accentuat și mai tare.

În noaptea de 20 spre 21 aprilie, cel mai mult a nins în raioanele din centrul și sudul Republicii Moldova. În regiunea de sud stratul de zăpadă a măsurat între 23 și 40 de centimetri, la stațiile meteorologice, dar pe alocuri a depășit cu mult aceste valori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău