Peste 20 de țări au confirmat participarea la discuțiile despre nevoile de securitate ale Ucrainei organizate de SUA în Germania

  • 23 Aprilie 2022 14:15
Peste 20 de țări au confirmat participarea la discuțiile despre nevoile de securitate ale Ucrainei organizate de SUA în Germania

Peste 20 de țări și-au confirmat participarea la convorbirile privind apărarea axate pe Ucraina prevăzute pentru marți, la baza aeriană Ramstein din Germania, informează Departamentul Apărării de la Washington, relatează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

În jur de 40 de țări au fost invitate la conferința de la Ramstein, care este una dintre cele mai mari baze americane de peste hotare, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

El nu a precizat ce țări au acceptat invitația făcută de secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

La reuniune au fost invitate și țări care nu sunt membre NATO, iar întâlnirea nu are loc sub umbrela Alianței occidentale.

Kirby a declarat anterior că unul dintre scopurile consultărilor este asigurarea securității durabile și a suveranității Ucrainei. De aceea, discuțiile ar trebui să se concentreze pe nevoile de apărare ale Ucrainei dincolo de războiul declanșat de Rusia.

Faptul că peste 20 de țări au acceptat deja să participe într-un termen atât de scurt este un semn al importanței pe care SUA și aceste țări o acordă nevoilor de apărare ale Ucrainei, a spus Kirby.

Guvernul SUA a anunțat un nou ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina anterior în această săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău