Peste 2 000 de locuri de muncă au fost propuse la un târg organizat de ANOFM

  • 29 Mai 19:40
Peste 2 000 de locuri de muncă au fost propuse la un târg organizat de ANOFM

Peste 2 000 de posturi vacante au fost propuse la un târg al locurilor de muncă desfășurat astăzi în capitală. Evenimentul este organizat de Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chișinău, subdiviziune teritorială a ANOFM, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat peste 40 de companii și 25 de instituții de învățământ. La târg, sunt prezenți angajatori din diverse domenii de activitate: industria alimentației publice, retail, bănci și finanțe, contabilitate, IT, imobiliare, sectorul public și alte domenii.

Prezent la eveniment, secretarul general adjunct al Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Cristina Jandîc, a menționat că scopul evenimentului este de a cerceta piața muncii. „Mulțumim agenților economici pentru implicare. Sperăm că la târg persoanele vor găsi ofertele de muncă potrivite. De la începutul acestui an, ANOFM a reușit să plaseze în câmpul muncii peste 6 000 de persoane, acesta fiind un rezultat foarte bun. Ne dorim ca cetățenii să muncească în țara noastră și să beneficieze de condiții bune de muncă”, a spus Cristina Jandîc.

La rândul său, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că la eveniment persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot discuta nemijlocit cu angajatorii despre locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare. Aceștia pot prezenta angajatorilor CV-ul și stabili interviuri.

„Mă bucur mult că evenimentul de astăzi se bucură de o prezență atât de mare. Mulțumim MMPS pentru susținerea acordată în implementarea politicilor pe piața muncii. Mulțumim partenerilor noștri. Îndemnăm persoanele să se adreseze și la subdiviziunile teritoriale ale ANOFM pentru a fi informați despre alte oferte de muncă”, a afirmat Raisa Dogaru.

Natalia Hadei, managerul de proiect HEKS/EPER, partener al evenimentului, a îndemnat angajatorii și persoanele să susțină „un dialog activ pentru a identifica noi oportunități de angajare în diverse domenii de activitate”.

De asemenea, la eveniment Direcția generală ocuparea forței de muncă din municipiul Chișinău a prezentat participanților informații despre peste 5 000 de oferte de muncă înregistrate în baza de date, precum și a acordat servicii de intermediere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău