Peste 19 mii de persoane au beneficiat de ajutor medical săptămâna trecută. Șapte persoane cu vârstele cuprinse între 37 și 80 de ani au ajuns la spital cu hipotermie și degerături

  • 25 Ianuarie 2022 09:21
Peste 19 mii de persoane au beneficiat de ajutor medical săptămâna trecută. Șapte persoane cu vârstele cuprinse între 37 și 80 de ani au ajuns la spital cu hipotermie și degerături

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 17 – 23 ianuarie, 19662 persoane au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea asistenței medicale de urgență, 6159 pacienți, printre care 1471 copii au fost transportați la spital.

Cel mai frecvent au apelat după ajutor medical la Serviciul de Urgență cetățenii cu boli respiratorii – 7670 persoane, urmați de 3458 cetățeni cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 51 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 2085 de cazuri, dintre care 237 accidente vasculare cerebrale.
 
În ultima săptămână, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate pentru 56 pacienți, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere. Totodată, echipele AMU au intervenit prompt la 43 solicitări pe motivul urgențelor toxice, printre care la 17 pacienți cu intoxicație cu medicamente, 11 intoxicații cu alcool și cinci cu monoxid de carbon.
 
Săptămâna trecută, șapte persoane cu vârstele cuprinse între 37 și 80 de ani, diagnosticate prezumtiv cu hipotermie și degerături au beneficiat de asistență medicală urgentă. Cinci cazuri de hipotermie au fost înregistrate în raioanele: Căușeni; Criuleni; Ocnița; Orhei și Nisporeni. Cazurile de degerături au fost semnalate în mun. Chișinău și raionul Florești. Ulterior, după acordarea ajutorului medical de urgență, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la instituțiile spitalicești.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-3,76
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Arhivă Radio Chișinău