Peste 184 de mii de persoane au beneficiat luna trecută de medicamente compensate

  • 26 Decembrie 2023 14:14
Peste 184 de mii de persoane au beneficiat luna trecută de medicamente compensate

Peste 184 de mii de persoane au beneficiat în luna noiembrie de medicamente și dispozitive medicale compensate. În acest sens, Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate în jur 85,3 de milioane de lei, transmite IPN.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna noiembrie, cei mai mulți bani – circa 45 de milioane de lei – au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare. Acestea sunt urmate de antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină – peste 16 milioane de lei. Pentru preparatele compensate pentru staționar de zi copii s-au alocat mai bine 3,2 milioane de lei.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 4,8 milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 15 mii de persoane, peste unsprezece mii – de lanțete, iar peste 1300 de persoane au beneficiat de ace si seringi pentru insulină. Totodată, mai mult de 440 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare.

Rețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău