Peste 170 de detectoare de fum au fost instalate în casele mai multor familii din țară

  • 05 Decembrie 2019 13:34
Peste 170 de detectoare de fum au fost instalate în casele mai multor familii din țară

Peste 170 de detectoare de fum au fost instalate în 13 localități din țară în cadrul campaniei „O casă protejată, o viață salvată” lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Totodată, în peste 130 de case salvatorii au montat instalații de detectare a fumului și gazului toxic emanat de sobe și aparate defecte, transmite MOLDPRES.

Cele mai multe gospodării care s-au ales cu detectoare sunt din raioanele Edineț, Cahul, Briceni, Căușeni, Telenești, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia. În următoarea perioadă, detectoare de fum vor fi instalate în localitățile Chirsova, Cazaclia, Vulcănești din UTA Găgăuzia și localitatea Egorovca din raionul Fălești.  

Totodată, angajații IGSU au instruit 2145 de persoane privind regulile de protecție împotriva incendiilor. Mai mult, pompierii, în comun cu responsabili din cadrul administrației publice locale, au evaluat starea a 489 detectoare instalate anul precedent în peste 40 de localități ale țării.

Campania „O casă protejată, o viață salvată” a fost lansată acum două săptămâni și în cadrul acesteia urmează a fi instalate peste o mie de detectoare de fum. De acestea vor beneficia familii cu mulți copii, oameni în etate, dar și persoane țintuite la pat.

Potrivit datelor IGSU, în anii precedenți, în cadrul aceleiași campanii au fost instalate 7094 detectoare de semnalizare în casele a 6669 de familii din 313 sate. Potrivit IGSU, în șase cazuri de izbucnire a incendiilor, instalațiile s-au declanșat, reușind astfel salvarea oamenilor din locuință.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău