Peste 1.500 de militari NATO participă la un exercițiu naval în Marea Neagră

  • 05 Martie 2017 11:35
Peste 1.500 de militari NATO participă la un exercițiu naval în Marea Neagră

Peste 1.500 de militari din șapte țări membre NATO participă de astăzi, timp de o săptămână, la un exercițiu naval în Marea Neagră, Poseidon 2017, organizat de Forțele Navale Române. 

Potrivit Rador, obiectivul principal al acestui exercițiu este de a crește nivelul de interoperabilitate între forțele participante în domeniul luptei anti-mină și de a desfășura evaluarea și certificarea națională a forțelor ce vor face parte din forța de răspuns întrunită a NATO pentru anul 2018.

Forțele navale române vor participa cu două dragoare maritime, o corvetă, navele militare pentru scafandri "Grigore Antipa" și "Venus", patru remorchere maritime, o navă maritimă hidrografică și un elicopter Puma Naval.

Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor din Mediterana va fi prezentă la Constanța cu patru nave - nava de suport logistic din Polonia, nava comandantă a grupării și trei vânătoare de mine din Spania, Turcia și Germania.

De asemenea, la exercițiu vor mai participa și un vânător de mine din Grecia, un dragor maritim din Bulgaria și un vânător din Turcia. La exercițiul Poseidon se vor alătura și Forțele aeriene române, cu două aeronave MIG 21 Lancer de la Baza Aeriană 86 Borcea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău