Peste 1500 de locuri de muncă vacante vor fi propuse la târgul specializat de la expoziția „Fabricat în Moldova”

  • 27 Ianuarie 2023 15:10
Peste 1500 de locuri de muncă vacante vor fi propuse la târgul specializat de la expoziția „Fabricat în Moldova”

Peste 1500 de locuri vacante, inclusiv pentru refugiații din Ucraina, vor fi propuse la Târgul locurilor de muncă din cadrul expoziției „Fabricat în Moldova-2023”, desfășurată în perioada 1-5 februarie, la Centrul internațional expozițional „Moldexpo” din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la actuala ediție a Târgului locurilor de muncă vor participa peste 30 de agenți economici din diverse domenii de activitate. La eveniment sunt așteptate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cele angajate, dar care doresc să-și schimbe locul de lucru, candidații cu experiență profesională, tineri specialiști sau cei care nu dețin o profesie/meserie, inclusiv cetățeni ucraineni, scrie sursa citată.

„Devenit deja tradiție, evenimentul oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o amplă informație despre oportunitățile de angajare atât în municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării. Vizitatorii sunt îndemnați să comunice direct cu angajatorii pentru a cunoaște cerințele acestora și specificul actual al pieței muncii. Totodată, Târgul locurilor de muncă consolidează legătura dintre cererea și oferta pe piața muncii, promovarea serviciilor oferite de ANOFM și sporirea nivelului de ocupare în toate regiunile țării”, a declarat pentru agenție directorul ANOFM, Raisa Dogaru.

De asemenea, la târg vor fi amplasate posturi de auto-informare electronică, ce oferă vizitatorilor posibilitatea să acceseze portalul locurilor de muncă www.angajat.md, gestionat de ANOFM.

La fel, persoanele vor putea să obțină informații despre serviciile și măsurile de ocupare prestate de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: informare privind piața muncii, ghidarea în carieră, cursuri de formare profesională, instruire la locul de muncă, stagii profesionale, inițierea unei afaceri, etc. Totodată, participanții vor avea posibilitatea să discute cu reprezentanții Cancelariei de Stat, care vor promova informația cu privire la portalul guvernamental www.cariere.gov.md, cadrul legal privind încadrarea în serviciul public și criteriile de bază pentru a candida la o funcție publică.

În prezent, în baza de date a ANOFM sunt peste 9 900 de locuri de muncă vacante înregistrate, dintre care circa 4 000 în municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău