Peste 150 de salvatori și pompieri din nordul R. Moldova, ridicați pe alertă

  • 07 Septembrie 2022 18:00
Peste 150 de salvatori și pompieri din nordul R. Moldova, ridicați pe alertă

Astăzi 7 septembrie, 2022 peste 150 de salvatori și pompieri din nordul țării au fost ridicați pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență cu scopul verificării nivelului de pregătire a efectivului în cazul declanșării situațiilor de urgență.

În cadrul acțiunilor au fost antrenați angajații Direcțiilor Situații Excepționale Edineț și Soroca. Semnalul de alarmă a fost anunțat la ora 03:00, după ce efectivul de trupă  și comandă s-au deplasat spre locațiile stabilite pentru desfășurarea exercițiului. Astfel, 67 de angajați cu  17 unități de tehnică  din cadrul DSE Edineț s-au îndreptat spre Briceni, iar angajații DSE Soroca în număr de 76 de salvatori cu 19 unități de tehnică specială au ajuns în orașul Drochia. Conform scenariului stabilit, angajații IGSU au avut misiunea de a instala în cel mai scurt timp сentre provizorii pentru refugiați cu capacitatea de a găzdui 300 de persoane aflate în dificultate, se arată în comunicat.

Salvatorii au instalat corturi în care au amplasat paturi pliante. Totodată aceștia au amenajat bucătării de campanie, băi de câmp, Exercițiul salvatorilor a fost organizat pentru a evalua în mod real capacitățile de intervenție în situații de criză condiționate de situația la hotarele țării. Astfel de aplicații sunt desfășurate sistematic pentru testarea și întărirea capacităților efectivului la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău