Peste 150 de persoane infectate cu COVID-19 sunt internate în instituțiile medicale din capitală

  • 12 Septembrie 2022 11:00
Peste 150 de persoane infectate cu COVID-19 sunt internate în instituțiile medicale din capitală

Peste 150 de persoane infectate cu COVID-19 sunt internate în instituțiile medicale din capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, 25 dintre pacienți se află în stare gravă. „Săptămâna trecută nu s-a înregistrat niciun caz de deces. Totodată, 1246 de persoane cu forme ușoare sau medii sunt tratate la domiciliu. COVID-19 se manifestă prin focare în anumite perioade. Specialiștii propun ca acesta să fie calificată drept infecție sezonieră. Totuși, virusul rămâne la fel de periculos pentru sănătate, în special pentru persoanele ce suferă și de alte maladii”, a spus Boris Gîlca.

Specialiștii recomandă cetățenilor să se imunizeze, să poarte măștile de protecție în spațiile publice aglomerate și în transportul public. De asemenea, în instituțiile medicale portul acesteia este obligatoriu.

Tot în această săptămână, s-au înregistrat 2163 de solicitări de urgență. În urma acordării primului ajutor medical, 1845 de persoane au fost internate în spitalele municipale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău