Peste 148 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate în luna august

  • 27 Septembrie 19:45
Peste 148 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate în luna august

Peste 148 de mii de persoane au beneficiat de medicamente și dispozitive medicale compensate în luna august, anunță Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), care a transferat farmaciilor contractate peste 90 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate.

Potrivit CNAM, cei mai mulți bani au fost direcționați pentru tratamentul bolilor aparatului circulator  – peste 48 de milioane lei pentru cca 105 mii de pacienți. De asemenea, sume semnificative au fost alocate pentru preparatele destinate bolilor endocrine, de nutriție și metabolism. Este vorba despre medicamente în valoare totală de cca 20 de milioane de lei pentru 41 de mii de beneficiari.

Costul mediu al preparatelor compensate per beneficiar a fost de 680 de lei. Cel mai costisitor tratament cu medicamente compensate a fost înregistrat în perioada sus-menționată pentru maladiile sistemului nervos, cu un cost mediu per pacient de peste 1062 de lei.

De dispozitive medicale compensate au beneficiat peste 20 de mii de persoane, iar suma alocată pentru aceste produse a fost de aproape șase milioane de lei.

Rețeta electronică poate fi prescrisă de orice medic, inclusiv cei din cadrul unităților de primiri urgențe și cei care prestează servicii de îngrijiri comunitare și îngrijiri paliative la domiciliu. La farmacie, cetățenii pot ridica medicamentele sau dispozitivele medicale compensate cu prezentarea doar a buletinului de identitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:5,14 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
14
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău