Peste 1350 de rute cu deșeuri, evacuate pe parcursul campaniei de salubrizare în Chișinău

  • 07 Mai 2021 17:46
Peste 1350 de rute cu deșeuri, evacuate pe parcursul campaniei de salubrizare în Chișinău

Campania anuală de salubrizare de primăvară – „Curățenia generală de primăvară” –a luat sfârșit la 30 aprilie. Timp de două luni, cât a durat campania, s-a intervenit în toate spațiile publice, inclusiv în curțile de bloc unde au fost strânse deșeurile. În consecință au fost evacuate 1356 de rute cu deșeuri, înfăptuite de 20 de tractoare cu remorci și cinci mini-încărcătoare, transmite IPN.

Contactat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA) din Chișinău, Vasile Efros, a declarat că s-a intervenit la greblarea spațiilor verzi în curțile de bloc, măturarea străzilor, a nisipului după perioada de deszăpezire, a bordurilor. Au fost curățate platformele staților de așteptare a transportului public, dar și a coșurilor de gunoi din stațiile de așteptare. De asemenea, au fost implicate trei utilaje de specialitate pentru spălarea cu presiune a trotuarelor din centrul istoric al Chișinăului.

Potrivit lui, preliminar, cantitatea de gunoi colectată este mai mare decât cea colectată în anii precedenți pentru că în anul curent a existat perioada de iarnă, timp în care nu s-a făcut curățenie în fiecare zi.

În tot procesul de salubrizare manuală au fost implicate zilnic în jur de 410-420 de persoane și circa 15 utilaje au fost implicate la salubrizarea mecanizată

Deșeurile menajere, ambalaje, plastic, sticla, hârtie, carton etc. care au fost strânse de pe teritoriile spațiilor publice au fost evacuate la stația de transfer din strada Uzinelor, după care duse la gunoiștea de la Țânțăreni. Deșeurile din construcții, deșeurile vegetale și alte tipuri de deșeuri care nu fac parte din categoria deșeurilor menajere au fost duse la depozitul pentru deșeurile din construcție din Calea Ghidighici.

De asemenea, susține Vasile Efros, Regia ,,Autosalubritate” a asigurat înlocuirea a 400 de containere noi pentru deșeuri.

Campania „Curățenia generală de primăvară” a început la 1 martie și s-a încheiat la 30 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău