Peste 1300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional

  • 03 Iulie 15:33
Peste 1300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional

Până în prezent, peste 1300 de persoane s-au înscris pe platforma inregistrare.cec.md, informează Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Cei mai activi sunt conaționalii noștri din Germania, România, Italia, Statele Unite ale Americii și Franța.

Înregistrarea prealabilă pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie este în desfășurare pentru cetățenii cu drept de vot care sunt stabiliți peste hotare.

Reamintim tuturor celor care au rude sau cunoscuți în străinătate să se înregistreze pe platforma Comisiei Electorale Centrale.

Înregistrarea prealabilă este unul dintre cele trei criterii folosite de Comisia Electorală Centrală pentru a decide numărul de secții deschise în străinătate.

Înregistrarea se poate face online pe pagina alegator.md, pe linkul inregistrare.cec.md, sau printr-o cerere scrisă individuală sau de grup adresată Comisiei Electorale Centrale de către misiunile diplomatice sau oficiile consulare.

Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă este 6 septembrie. Pe data de 20 octombrie, cetățenii țării sunt așteptați să participe la scrutinul de alegere a șefului statului și la referendumul constituțional republican.”, a scris Vodă într-o postare pe Telegram.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Arhivă Radio Chișinău