Peste 12 mii de contracte directe, încheiate cu Apă-Canal Chișinău

  • 25 Ianuarie 10:11
Peste 12 mii de contracte directe, încheiate cu Apă-Canal Chișinău

Peste 12,6 mii de contracte directe au fost semnate de către consumatori cu întreprinderea „Apă-Canal Chișinău”, din octombrie 2019, atunci când a fost lansat procesul. Proprietarii de apartamente din blocurile locative din municipiul Chișinău pot solicita în continuare încheierea contractelor directe, potrivit unui comunicat de presă, citat de IPN. 

Odată cu pornirea procesului, în octombrie 2019, și până la sfârșitul acelui an, au fost semnate 164 de contracte directe, iar în anul următor – 2 355 de contracte. Cele mai multe contracte directe – 10139 – au fost semnate pe parcursul anului trecut.

Pentru a deveni consumator direct, persoanele trebuie să pregătească un set de acte, care să conțină cererea formular, la care se anexează copia actului de identitate, dar și copia actului ce atestă dreptul de proprietate asupra imobilului. De asemenea, este necesară și declarația de coproprietar, după caz, copia ultimului bon de plată, pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, achitat, dar și copia buletinului metrologic de stat al contorului (opțional).

Setul de acte urmează să fie prezentat la sediul operatorului din strada Albișoara, 38, de luni până joi, între 08.00 și 17.00 sau în zilele de vineri, între  08.00 și 15.45.

Totodată, în contextul prevenirii și combaterii virusului COVID-19, ACC le recomandă administratorilor blocurilor locative să acumuleze cererile tuturor locatarilor din blocurile gestionate, cu ulterioara prezentare a acestora la sediul operatorului. Or, acest fapt va asigura și o eficiență productivă, dar și accelerare procesului de încheiere a contractelor individuale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău