Peste 11.000 de români au fost vaccinați anti-COVID-19

  • 02 Ianuarie 2021 09:49
Peste 11.000 de români au fost vaccinați anti-COVID-19

Campania de imunizare împotriva coronavirusului a continuat și în prima zi a noului an în România.

Numărul românilor vaccinați cu serul produs de Pfizer-BioNTech, singurul aprobat până acum în Uniunea Europeană, a depășit 11.600. Din data de 27 decembrie, de când a început imunizarea personalului medical, s-au înregistrat 26 de reacții adverse minore, anunță Centrul de Coordonare a Campaniei Naționale de Vaccinare.
 
Autoritățile fac noi apeluri la populație să se informeze din surse oficiale cu privire la campania de vaccinare anti-COVID și atrag atenția asupra apariției unor știri false referitoare la acest subiect.
 
Comitetul de Coordonare al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19 dă ca exemplu știrea neadevărată conform căreia o asistentă medicală ar fi murit după vaccinare.
 
Autoritățile subliniază că la spitalul invocat în acea știre nu există un centru de vaccinare, el fiind arondat unei alte unități medicale, unde vaccinarea nu a început încă.
 
Cetățenii sunt sfătuiți să urmeze câțiva pași relativ simpli pentru verificarea unor astfel de postări în mediul online și să se distanțeze de acestea.
 
Este bine să se evite consultarea informațiilor de pe conturi ce ar putea fi false, adică cele care nu au o poză recentă sau care nu prezintă informații credibile despre viața personală sau profesională a titularului; de asemenea, să nu se acceptă cereri de prietenie din partea unor astfel de conturi și să nu se reacționeze la conținutul publicat de ele.
 
Informațiile primite ar trebui completate cu unele din alte surse de încredere, de preferință oficiale.
 
Publicului i se mai sugerează să verifice pe cât posibil credibilitatea celor care publică informațiile, inclusiv coerența textului și calitatea redactării, pentru a evita să se lase influențat de știrile false.
 
Sursa: RRA
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău