Peste 10.000 de dosare privind crime de război; la investigații participă și polițiști din alte țări europene

  • 11 Mai 12:31
Peste 10.000 de dosare privind crime de război; la investigații participă și polițiști din alte țări europene

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Numărul dosarelor privind săvârșirea de crime de război pe teritoriul Ucrainei a depășit 10.000, a declarat șeful Poliției Naționale a Ucrainei, generalul Ihor Klymenko.

Potrivit acestuia, anchetatorilor ucraineni care investighează crime de război li s-au alăturat polițiști din mai multe țări europene.

"Până în acest moment, Poliția Națională a Ucrainei a înregistrat 10.800 de anchete. Ce ține de regiunea Kiev, într-adevăr a fost fixat un număr mare de crime de război și, împreună cu procuratura, criminaliștii noștri fac cercetări. I-am implicat în acesta muncă și pe colegii noștri din țări străine, precum Polonia, Lituania și Franța. Împreună trebuie să detaliem și trebuie să cercetăm orice crimă de război, pentru a nu apărea dubii când anchetele vor fi trimise în instanțe", a afirmat Klymenko.

Acesta a precizat că Poliția Națională a Ucrainei și-a retras efectivele de polițiști din zonele aflate sub ocupația armatei ruse.

"Pe teritoriile ocupate, Poliția, unde a fost posibil, și-a retras personalul, din cauză că existau încercări de a-i angaja pe polițiștii noștri în nou-creata poliție a ocupanților. Vă pot comunica că polițiștii noștri au renunțat să facă acest lucru, pentru a nu se pune în pericol. Unde nu am reușit să îi evacuăm la timp, datorită factorilor obiectivi, ei s-au refugiat pe cont propriu", a afirmat șeful Poliției Naționale a Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,36 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău