Peste 100 de reprezentanți ai centrelor de tineret din R. Moldova și din România au participat la Forumul Internațional „Tinerii - Ambasadorii participării active”

  • 29 Iunie 2023 13:21
Peste 100 de reprezentanți ai centrelor de tineret din R. Moldova și din România au participat la Forumul Internațional „Tinerii - Ambasadorii participării active”

Peste 100 de reprezentanți ai societății civile, centrelor de tineret și instituțiilor publice din Republica Moldova și din România au participat la Forumul Internațional „Tinerii - Ambasadorii participării active”, care s-a desfășurat în orașul Ungheni - Capitala Tineretului 2023. Evenimentul a avut drept obiectiv asigurarea și facilitarea schimbului de idei și bune practici dintre tinerii de pe ambele maluri ale Prutului, pentru sporirea participării civice și a implicării lor în viața comunității, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

La forum au fost abordate subiecte ce țin de participarea activă a tinerilor la procesele decizionale și responsabilitățile instituțiilor publice și a organizațiilor societății civile de a veni cu soluții viabile pentru problemele sectorului de tineret din Republica Moldova, dar și pentru susținerea acestora în dezvoltarea abilităților.  

La eveniment a participat secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării Sergiu Gurin,  care a subliniat că implicarea tinerilor în activitățile de educație, inclusiv nonformală este foarte importantă atât pentru dezvoltarea lor individuală, cât și pentru schimbarea mediului sociocultural din care fac parte. 

„Mă bucur să văd atât de mulți tineri activi și curioși, dornici de a împărtăși experiențe și de a stabili parteneriate întru dezvoltarea competențelor civice, consolidarea democrației participative și implicarea activă în problemele comunității. Ministerul Educației și Cercetării încurajează inițiativele de tineret și va depune eforturi în continuare să dezvolte politici și programe cu impact social pentru tineri, pentru educația și viitorul lor prosper”, a menționat Sergiu Gurin. 

În cadrul evenimentului, mai mulți formatori și lucrători de tineret din România și din Republica Moldova au desfășurat instruiri pentru tineri privind organizarea campaniilor sociale. Au fost organizate și workshopuri în scopul susținerii inițiativelor civice și de voluntariat, dar și activități interactive pentru publicul de la eveniment.  

Forumul Internațional „Tinerii - Ambasadorii participării active” s-a desfășurat în cadrul Programului Național ,,Ungheni - Capitala Tineretului 2023” și face parte din programul activităților cu și pentru tineri organizate de asociațiile obștești de tineret în parteneriat cu autoritățile publice locale. „Capitala Tineretului” este un Program al Ministerului Educației și Cercetării ajuns la cea de-a XII-a ediție în anul curent și este gestionat și finanțat de Agenția Națională de Dezvoltare a Programelor și Activității de Tineret. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău