Peste 100 de migranți ajung zilnic în Germania dinspre Belarus

  • 12 Noiembrie 2021 17:24
Peste 100 de migranți ajung zilnic în Germania dinspre Belarus

Peste 100 de migranți ilegali ajung în Germania în medie în fiecare zi după ce au trecut prin Polonia dinspre Belarus, a anunțat vineri poliția germană, potrivit agenției DPA, citată de Agerpres.

De la începutul lunii noiembrie au fost înregistrate în Germania în total 1.488 de intrări ilegale dinspre Belarus, majoritatea de-a lungul graniței cu Polonia, iar de la începutul anului 9.329.

Sosirile migranților au crescut abrupt de vara aceasta, majoritatea fiind irakieni, dar și un număr considerabil de sirieni și afgani.

Uniunea Europeană îl acuză pe președintele belarus Aleksandr Lukașenko că încurajează dinadins sosirile migranților cu avionul până la Minsk și apoi îi direcționează cu însoțitori către frontiera externă a UE, ca represalii pentru sancțiunile europene instituite împotriva Belarusului după reprimarea opoziției ce contestă rezultatul alegerilor prezidențiale de anul trecut.

Mii de migranți sunt în prezent blocați de-a lungul graniței Belarusului cu Polonia, Letonia și Lituania, țări care au luat măsuri de securitate pentru a împiedica intrările. Purtătorul de cuvânt al guvernului regional din Kurdistanul irakian cifrează la aproximativ 8.000 numărul irakienilor proveniți din această provincie care ar fi blocați la granița belaruso-polonă.

Vorbind joi în fața parlamentului de la Berlin, ministrul de externe german Heiko Maas a asigurat Polonia de solidaritatea UE în această criză și l-a acuzat pe Lukașenko că practică un joc periculos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău