Peste 100 de medicamente au fost autorizate pentru comercializare în R.Moldova

  • 11 Ianuarie 2017 15:48
Peste 100 de medicamente au fost autorizate pentru comercializare în R.Moldova

Peste 100 de denumiri de medicamente vor fi comercializate pe piața din Republica Moldova după ce producătorii străini și autohtoni au primit autorizație de la Ministerul Sănătății.

Este vorba despre 43 de preparate care au fost autorizate pentru prima dată și 61 autorizate repetat pentru comercializare, transmite IPN.

Potrivit Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, 20 dintre medicamentele autorizate pentru prima dată se produc în țările Uniunii Europene, 17 preparate – în Comunitatea Statelor Independente, iar alte două sunt de producție autohtonă. Patru medicamente vor fi importate din Bangladesh și India.

40 de preparate care au trecut autorizarea repetată se produc în țările Uniunii Europene. Producătorii din țările CSI au primit autorizare repetată pentru șapte medicamente, iar companiile farmaceutice autohtone au primit o nouă autorizație pentru 13 preparate. Încă un medicament va fi importat din India.

Produsele farmaceutice au fost avizate anterior de către Comisia Medicamentului din cadrul Agenției pentru includerea în Nomenclatorul de Stat al Republicii Moldova.

Lista medicamentelor poate fi accesată pe site-ul Agenției Medicamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău