Peste 100 de jurnaliști sunt așteptați la Forumul mass-media 2016

  • 01 Noiembrie 2016 20:53
Peste 100 de jurnaliști sunt așteptați la Forumul mass-media 2016

Forumul mass-media 2016, la care se așteaptă participarea a circa 150 de jurnaliști, editori, membri ai societății civile, dar și experți, va avea loc în zilele de 2 și 3 decembrie, la Chișinău. Înregistrarea participanților are loc pe pagina electronică www.mediaforum.md, transmite IPN.

Forumul este organizat de către Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Electronice (APEL). Organizatorii își propun să dezbată principalele probleme ale comunității jurnalistice moldovenești, să examineze îndeplinirea „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei în Republica Moldova, elaborată la Forumul mass-media 2015. Urmează a fi propuse completări la acest document și alte soluții pentru problemele existente, aplicarea cărora ar asigura un climat de concurență loială și ar facilita independența editorială a instituțiilor mass-media din Moldova.

În prima zi a Forumului mass-media 2016 va avea loc o dezbatere despre starea presei din Moldova, la care au confirmat participarea președintele Parlamentului Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip, au fost invitați reprezentanți ai corpului diplomatic și misiunilor internaționale, unii experți media. De asemenea, vor avea loc trei master-classuri și prezentări ale experților din străinătate.

În a doua zi, participanții vor avea posibilitatea să dezbată problemele în activitatea profesională a jurnaliștilor și să propună soluții în cadrul a șase ateliere tematice care vor avea loc concomitent, iar ulterior vor fi dezbătute și aprobate o rezoluție și completări la „Foaia de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova. Documentele aprobate vor fi transmise autorităților, reprezentanțelor și ambasadelor străine, organizațiilor și experților europeni și internaționali care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei, altor persoane și instituții potențial interesate.

Limba de lucru a Forumului va fi limba română, cu traducerea simultană în limbile rusă și engleză a sesiunilor de deschidere și de încheiere. Pagina web oficială a Forumului mass-media 2016 este platforma online www.mediaforum.md, unde a fost creată o pagină specială - http://mediaforum.md/event care se actualizează cu informații relevante despre acest eveniment.

Începând cu 1 noiembrie și până la 20 noiembrie inclusiv, persoanele interesate să participe la Forumul mass-media 2016 se pot înregistra online prin completarea formularului disponibil pe site. Organizatorii vor transmite confirmări persoanelor selectate. Lista participanților va fi publicată cu cinci zile înaintea începerii Forumului.

Prima ediție a Forumului mass-media din Republica Moldova a avut loc la 27-28 octombrie 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău