Peste 100 de companii participă la Forumul de afaceri moldo-belarus

  • 03 Octombrie 2016 18:45
Peste 100 de companii participă la Forumul de afaceri moldo-belarus

Peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova și peste 35 de companii belaruse, participă la Forumului de afaceri moldo-belarus, care se defășoară astăzi, la Chișinău, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a declarat, în deschiderea evenimentului, că Republica Moldova este interesată de realizarea unor noi proiecte de perspectivă, dar și de susținerea celor deja existente, cum ar fi asamblarea în comun a tractoarelor, troleibuzelor și autobuzelor. Premierul a invitat mediul de afaceri belarus să investească în Zonele Economice Libere din Moldova și să participe la acțiunile de privatizare a mai multor întreprinderi de stat.

La rândul său, prim-ministrul Republicii Belarus, Andrei Kobeacov, a menționat că în ciuda situației dificile din regiune, comerțul dintre cele două state a crescut, iar în primele șapte luni este mai mare cu 10% decât în anul precedent.

Prim-ministrul Republicii Belarus, Andrei Kobeacov, întreprinde o vizită oficială, de două zile, în Republica Moldova.

Între R. Moldova și Belarus sunt semnate peste 60 de acorduri bilaterale în diferite domenii. Belarus intră în top zece parteneri comerciali ai R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău