Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției „Salonul de primăvară”

  • 18 Martie 2023 11:20
Peste 100 de artiști plastici și-au expus lucrările în cadrul expoziției „Salonul de primăvară”

Cea mai așteptată expoziție tradițională pentru acest anotimp - Salonul de primăvară - reunește lucrările a peste 100 de artiști, din diferite generații, afirmați în genurile picturii, sculpturii, artelor decorative și graficii, lucrări care surprind publicul prin măiestria în abordarea tehnicilor tradiționale, precum și avântul experimentului artistic.

Vicepreședintele Uniunea Artiștilor Plastici din Rep. Moldova (UAP), Dumitru Bolboceanu, a spus că este unica expoziție fără concurs organizată de UAP din Rep. Moldova.

Totodată, vizitatorii care sunt interesați de lucrări și ar dori să le achiziționeze, specialiștii de la galerie poate să le ofere mai multe detalii: „În această expoziție sunt lucrări frumoase, care aparțin artiștilor consacrați, precum Dumitru Peicev, Mihai Sîtnîi, Gheorghe Plămădeală, și mulți alții”, a precizat Dumitru Bolboceanu.

Potrivit organizatorului expoziția invită vizitatorii la o meditație asupra evoluției stilistice ale lucrărilor. Astfel, nu poate să nu fie menționată tendința către modernizarea limbajului plastic, recurența metaforelor vizuale, unele dintre care au puternice origini în mitic și tradițional, altele, însă, au o expresie a spiritualității individuale a artistului, se menționează într-un comunicat de presă al UAP.

Expoziția este deschisă publicului până pe 2 aprilie

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău