Perturbări majore ale traficului în Marea Britanie din cauza zăpezii și gheții

  • 27 Decembrie 2017 15:24
Perturbări majore ale traficului în Marea Britanie din cauza zăpezii și gheții

Vântul puternic, zăpada abundentă și gheața formată în timpul nopții de marți spre miercuri au cauzat perturbări majore ale traficului în anumite părți ale Regatului Unit, fiind afectate autostrăzi și terminale de transport din întreaga țară. De asemenea, mii de case au rămas fără curent electric, informează Agerpres.

Condițiile meteorologice glaciare au afectat mai multe curse feroviare și aeriene. Operatorii zborurilor de pe aeroporturile Stansted și Luton i-au avertizat pe pasageri în legătură cu posibilitatea unor posibile întârzieri chiar de până la două ore, din cauza zăpezii, și i-au sfătuit să verifice statutul curselor.

Western Power Distribution a comunicat că peste 13.000 de case au rămas fără electricitate, majoritatea în regiuni din Anglia și Țara Galilor.

Ninsoarea va continua să cadă și pe tot parcursul zilei de miercuri, au anunțat meteorologii. Met Office (Serviciul de meteorologie din Marea Britanie) a emis cod galben de ploaie și zăpadă pentru mai multe regiuni din Anglia, inclusiv pentru capitala Londra, și un avertisment separat pentru gheață pentru Irlanda de Nord, și pentru regiuni din Anglia și Scoția. Agenția de Mediu a emis și 14 avertismente de inundații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău