Perspectivele de colaborare pentru combaterea deșertificării, discutate de Ministrul Mediului

  • 25 Aprilie 16:36
Perspectivele de colaborare pentru combaterea deșertificării, discutate de Ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Secretariatului Convenției Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD), Birguy Lamizana-Diallo și Nadejda Dementeva, precum și cu Mihail Grigoraș, Punctul Național Focal al Convenției, pentru a discuta despre măsurile viitoare în lupta împotriva deșertificării și pentru a identifica posibilitățile de colaborare pentru creșterea rezilienței la schimbările climatice, transmite un comunicat al Ministerului Mediului.

Ministrul Lazarencu a asigurat angajamentul continuu al Republicii Moldova în realizarea prevederilor Convenției. De asemenea, cei prezenți au discutat despre Hărțile riscurilor naturale, care urmează să fie elaborate în colaborare cu Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), care vor oferi o imagine clară a situației actuale și vor facilita elaborarea unor strategii eficiente.

Convenția pentru Combaterea Deșertificării este un instrument esențial pentru Republica Moldova în lupta împotriva degradării terenurilor. Prin colaborarea internațională și implementarea de proiecte concrete, această problemă globală este abordată la nivel local pentru a asigura un mediu sănătos pentru generațiile viitoare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău