Perspectiva parteneriatului moldo-nipon pentru dezvoltare a fost examinată de Maia Sandu cu conducerea JICA

  • 27 Mai 19:29
Perspectiva parteneriatului moldo-nipon pentru dezvoltare a fost examinată de Maia Sandu cu conducerea JICA

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit vineri cu o delegație a Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), condusă de directorul acesteia, Akihiko Tanaka. Discuția a vizat proiectele curente realizate cu sprijinul JICA în țara noastră, dar și perspectivele de extindere a cooperării moldo-nipone, potrivit unui comunicat al Președinției.

Șefa statului a mulțumit pentru ajutorul generos oferit în ultimele trei decenii țării noastre de Japonia în domenii-cheie, cum ar fi agricultura, sănătatea sau protecția mediului, și a spus că autoritățile își doresc să continue proiectele de dezvoltare.

Președintele Maia Sandu a menționat importanța asistenței nipone acordate pentru managementul resurselor forestiere și a spus că mizează pe cooperarea cu JICA și în realizarea programului de reîmpădurire a țării, pentru a răspunde mai eficient la provocările climatice și a avea o agricultură rezilientă. De asemenea, șefa statului a apreciat sprijinul umanitar oferit de Japonia pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni.

Reprezentanții JICA au apreciat eforturile de modernizare a țării noastre, făcute de autorități, și au menționat ca prioritate extinderea cooperării pentru dezvoltare. Printre domeniile noi de interes se numără consolidarea capacităților instituționale și programele educaționale, în special în ceea ce privește studierea limbii japoneze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău