Personalul instituțiilor de învățământ, obligat să poarte măști de protecție în timpul orelor de muncă. Ce se întâmplă dacă un elev sau un profesor se va infecta cu COVID-19

  • 22 August 2020 11:38
Personalul instituțiilor de învățământ, obligat să poarte măști de protecție în timpul orelor de muncă. Ce se întâmplă dacă un elev sau un profesor se va infecta cu COVID-19

În contextul pandemiei COVID-19, purtarea măștilor de protecție în cadrul instituției de învățământ este obligatorie în timpul orelor de muncă pentru personalul acesteia, potrivit Instrucțiunii aprobate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ca măsură de prevenire și control a infecției cu COVID-19 elevii și studenții sunt încurajați să poarte mască de protecție în cazul în care nu poate fi respectată distanța fizică.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev sau student – toții elevii și studenții din clasa sau grupa în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Clasa va continua studiile în regim on-line. Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa sau grupa respectivă va fi luată de către conducătorul instituției de învățământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial. 

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul dintre profesori, decizia privind plasarea în autoizolare va fi luată de către conducătorul instituției de învățământ prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieșind din specificul didactic și riscurile epidemiologice.

Autoritățile din sănătate publică recomandă reducerea numărului de ore petrecute de elevi și studenți în cadrul instituției. După caz, durata orei academice poate fi redusă până la 30 de minute.

Cât privește organizarea transportului în comun al elevilor la și de la instituția de învățământ, se recomandă ca autobuzele să funcționeze la jumătate din capacitate și să fie dezinfectat după fiecare cursă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău