Personalități publice, politicieni și grupuri pro-UE au lansat o campanie pentru organizarea unui vot popular privind Brexit

  • 16 Aprilie 2018 10:36
Personalități publice, politicieni și grupuri pro-UE au lansat o campanie pentru organizarea unui vot popular privind Brexit

Personalități publice, politicieni și grupuri pro-UE din Marea Britanie au lansat duminică o campanie pentru organizarea unui "vot al poporului" asupra acordului de Brexit, îndemnând cetățenii să nu-i lase doar pe politicieni să decidă această chestiune, informează site-ul agenției Dpa.

Parlamentari anti-Brexit, inclusiv din partea Partidului Conservator, condus de premierul Theresa May, au participat la manifestația de la Londra, în cadrul căreia a fost lansată campania Votul Poporului (People's Vote).

Actorul Patrick Stewart s-a numărat printre personalitățile publice care au participat la eveniment. Stewart a declarat că scopul campaniei nu este de a cere un al doilea referendum, ci de a avea "o altă șansă de a vedea care vor fi termenii acestui divorț".

"Pe măsura trecerii timpului (...) informațiile pe care le primim despre termenii și condițiile acestei separări sunt destul de diferite de termenii și condițiile despre care s-a vorbit cu atâta ușurință în timpul campaniei din 2016", a declarat actorul pentru postul BBC.

Principalele două formațiunii politice din Marea Britanie, Partidul Conservator și Partidul Laburist, au transmis în mai multe rânduri că este exclusă posibilitatea unui nou referendum privind ieșirea Regatului Unit din UE.

Recent, un fost angajat al Cambridge Analytica a dezvăluit că firma a folosit o aplicație creată de un cercetător ruso-american născut în Republica Moldova pentru a colecta date personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook și pe care le-ar fi folosit ulterior pentru a încerca să influențeze alegerile prezidențiale din SUA, în anul 2016, și referendumul privind apartenența Marii Britanii la UE.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău