Persoanele vaccinate anti-COVID-19 nu mai intră în carantină la sosirea în Anglia după 2 august; testele rămân obligatorii

  • 28 Iulie 2021 17:43
Persoanele vaccinate anti-COVID-19 nu mai intră în carantină la sosirea în Anglia după 2 august; testele rămân obligatorii

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă și care sosesc din statele UE și SUA vor fi scutite de obligația autoizolării după sosirea în Anglia începând cu 2 august, a anunțat miercuri ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, relatează Reuters și AFP, citat de AGERPRES.

Rămâne însă obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei și de asemenea testul PCR efectuat a doua zi după sosirea în Anglia.

Scutirea de obligația autoizolării pentru o perioadă de 10 zile după sosire se va aplica numai persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu un ser acceptat în UE sau SUA.

Această nouă regulă privind eliminarea carantinei a fost anunțată deocamdată doar pentru Anglia, dar se așteaptă ca și celelalte țări componente ale Regatului Unit (Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor) să-și actualizeze curând politica de călătorie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău