Persoanele private de libertate și-au exprimat dreptul la vot la alegerile locale

  • 05 Noiembrie 2023 14:19
Persoanele private de libertate și-au exprimat dreptul la vot la alegerile locale

Persoanele private de libertate își exercită dreptul la vot la alegerile locale generale, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare, relatează Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) din R. Moldova, citată de Radio Chișinău.

Conform ANP, persoanele deținute pe baza unui mandat de arest până la pronunțarea sentinței judecătorești, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) a căror sentință nu este definitivă, cele care execută o sancțiune contravențională sub formă de arest, persoanele condamnate la închisoare (privațiune de libertate) prin hotărâre judecătorească definitivă, persoanele în privința cărora este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, precum și cele deținute în instituțiile penitenciare pot vota la locul aflării dacă domiciliază sau își au reședința temporară în unitatea administrativ-teritorială de nivelul întâi în a cărei rază teritorială își are sediul instituția respectivă.

„Aceste categorii vor fi înscrise în lista electorală de bază pentru votarea la locul aflării în ziua scrutinului electoral”, se arată în comunicatul ANP.

Conform legislației, instituțiile penitenciare de comun cu secțiile de vot din raza dislocării Penitenciarului au dotat săli special amenajate cu urne și cabine de vot pentru desfășurarea alegerilor.

Astfel, până în prezent, din numărul total de persoane private de libertate cu drept de vot la alegerile locale generale, 1.122 la număr, au votat aproximativ 800 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău