Persoanele care țin regim de slăbit ar trebui să stabilească o limită a caloriilor pe masă, nu pe zi (studiu)

  • 09 Septembrie 2019 14:32
Persoanele care țin regim de slăbit ar trebui să stabilească o limită a caloriilor pe masă, nu pe zi (studiu)

Stabilirea unei limite a caloriilor consumate la fiecare masă s-a dovedit o strategie mai bună pentru slăbit în comparație cu respectarea unei limite a caloriilor consumate într-o zi, sugerează un studiu la care au participat cercetători din Marea Britanie și Statele Unite, citat luni de Press Association, preluat de Agerpres.

Persoanele care urmează un regim de slăbit și respectă o limită a numărului de calorii consumate la fiecare masă au mai multe șanse să mănânce mai puțin în comparație cu cele care urmează o strategie ce implică o limită a caloriilor consumate pe parcursul unei zile, potrivit unei cercetări efectuate la Warwick Business School.

Două grupuri de 50 de participanți au primit din partea specialiștilor fotografii cu mâncare, însoțite de sugestii privind numărul de calorii din fiecare farfurie.

Participanților le-au fost oferite, de asemenea, informații legate de numărul de calorii recomandate zilnic în funcție de sex și vârstă și ulterior au fost rugați să își stabilească în mod independent propriul buget de calorii.

Potrivit rezultatelor publicate în Journal of Consumer Research, persoanele care au stabilit o limită a caloriilor pentru fiecare masă și gustare au avut un consum mediu general de 1.528 de calorii pe zi.

Persoanele din al doilea grup, care au stabilit o limită a caloriilor pe zi, au avut un consum mediu general de 2.011 calorii pe zi.

Subiecții care au respectat limita de calorii pentru fiecare masă în parte au consumat, în medie, de 1.417 calorii pe zi, cu 219 mai puține decât cei care au stabilit o limită pe zi a numărului de calorii.

''Cei cu buget zilnic (de calorii) au redus aportul caloric la mesele în cazul cărora au considerat că exista cel mai mare risc de a mânca excesiv, precum cina sau gustările, dar nu au luat în considerare celelalte mese. Cei care au urmat un buget (al caloriilor) pentru fiecare masă în parte au redus numărul de calorii la toate mesele, ceea ce a redus aportul zilnic'', a explicat doctor Miaolei Jia, profesor asociat la Warwick Business School, conducătorul studiului.

Aradhna Krishna, de la Universitatea din Michigan, care a colaborat la acest studiu, a precizat că această abordare se poate dovedi utilă și în cazul persoanelor care doresc să reducă numărul de țigări fumate sau consumul de băuturi alcoolice. ''Rezultatele noastre nu sunt relevante doar pentru controlul aportului de hrană, cât și a fumatului sau alcoolului - orice context în care oamenii au un motiv să își reducă consumul'', a precizat ea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău