Persoanele care primesc compensații la energie sub formă de plată monetară pot ridica banii

  • 13 Ianuarie 15:00
Persoanele care primesc compensații la energie sub formă de plată monetară pot ridica banii

Au fost finanțate compensațiile la energie sub formă de plată monetară pentru luna decembrie anul 2023. Casa Națională de Asigurări Sociale precizează că valoarea finanțării a constituit 219,9 milioane de lei, transmite IPN.

Finanțarea compensațiilor a fost asigurată pentru beneficiari conform listelor prezentate de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale, identificați în urma procesării informației de pe portalul compensații.gov.md.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze instituțiilor bancare sau la orice oficiu poștal din țară, unde primesc pensia, alocația, indemnizația sau altă prestație socială.

Cetățenii care au întrebări privind acordarea compensațiilor la energie sub formă de plată monetară pot apela Linia Verde a Ministerului Muncii și Protecției Sociale 0 8000 5000, sau expedia un mesaj la adresa electronică [email protected].

Totodată, CNAS a anunțat despre finanțarea celei de-a doua tranșe pentru indemnizațiile adresate familiilor cu copii, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă, indemnizațiile de maternitate, indemnizațiile paternale, inclusiv ajutorul social, pensii și alocații sociale, în valoare totală de 200,04 milioane de lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la instituția bancară unde sunt deserviți sau la orice oficiu poștal din țară.

Casa Națională de Asigurări Sociale reamintește că din 1 ianuarie 2024, indemnizațiile pentru familiile cu copii sunt stabilite proactiv, în baza datelor despre nașterea copilului din Registrul de Stat al Populației. Astfel, nu va fi nevoie ca beneficiarul să depună cereri pentru a primi indemnizația unică la naștere, indemnizația pentru creșterea copilului, indemnizația pentru îngrijirea copilului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău