Persoanele care critică Facebook sunt pur și simplu prea „negativiste"

  • 06 Februarie 2019 07:47
Persoanele care critică Facebook sunt pur și simplu prea „negativiste

Persoanele care critică Facebook sunt pur și simplu prea "negativiste" în legătură cu schimbările pe care le-a adus compania americană în rândul societății, a declarat CEO-ul platformei online, Mark Zuckerberg, luni, cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a acestei rețele de socializare, informează Xinhua.

"Pe măsură ce rețelele de oameni înlocuiesc ierarhiile tradiționale și remodelează multe instituții din societatea noastră - de la guverne la companii și până la media și comunități - există o tendință în rândul anumitor persoane de a se lamenta în legătură cu această schimbare, să accentueze în mod exagerat latura negativă", a declarat Mark Zuckerberg într-un mesaj online, publicat pentru a marca a 15-a aniversare a companiei americane.

De mai mult de un an, managerii companiei Facebook depun mari eforturi pentru a remedia problemele cu care se confruntă cea mai mare rețea de socializare din lume, inclusiv acuzații referitoare la eșecul companiei de a proteja datele personale ale utilizatorilor ei, care ar fi fost utilizate pentru a influența rezultatul alegerilor prezidențiale organizate în Statele Unite în 2016, prezența unor discursuri extremiste și care incită la ură pe platformă și compromiterea intimității utilizatorilor în urma unor atacuri cibernetice.

Mark Zuckerberg a mai spus că anumite persoane, în anumite cazuri, au mers și mai departe de atât, considerând că "emanciparea oamenilor în maniera permisă de internet și de aceste rețele de socializare" a fost în mare parte dăunătoare pentru societate.

Antreprenorul american consideră că orice schimbare socială realizată cu rapiditate creează incertitudine și oamenii ajung să dețină mai multă putere, alături de o tendință pe termen lung de remodelare a societății, pentru ca aceasta să devină mai deschisă și mai responsabilă.

"În ultimii 15 ani, oamenii au construit aceste noi rețele și au început să vadă impactul lor, iar următorii 15 ani vor fi marcați de oameni care își vor folosi influența pentru a remodela societatea", a adăugat Mark Zuckerberg.

CEO-ul Facebook a rememorat în același mesaj online "decizia (sa) luată în dormitor" de a lansa "un simplu site organizat în jurul oamenilor", care s-a dezvoltat apoi și a devenit un gigant global cu peste 2 miliarde de utilizatori activi.

Averea netă a lui Mark Zuckerberg a cunoscut o creștere explozivă și a ajuns la peste 60 de miliarde de dolari, transformându-l în unul dintre cei mai bogați miliardari din lume.

Mark Zuckerberg a creat Facebook pe 4 februarie 2004 în campusul universității Harvard, iar la o lună după lansare, jumătate dintre studenții prestigioasei universități americane au devenit membri ai rețelei de socializare Facebook.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău