Persoanele care beau frecvent ceai au un risc redus de boli cardiovasculare și deces (studiu)

  • 09 Ianuarie 2020 11:23
Persoanele care beau frecvent ceai au un risc redus de boli cardiovasculare și deces (studiu)

Ceaiul consumat de cel puțin trei ori pe săptămână poate contribui la o viață mai lungă și o stare mai bună de sănătate, conform unui studiu recent, citat joi de Press Association, preluat de Agerpres.

Potrivit unei noi cercetări publicate în European Journal of Preventive Cardiology, consumul ''obișnuit'' de ceai este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare și deces în urma unei afecțiuni.

Există, însă, o diferență între consumul de ceai verde și ceai negru, conform oamenilor de știință.

Analiza a inclus date prelevate de la 100.902 participanți din China care nu aveau în istoricul medical atac de cord, accident vascular sau cancer.

Participanții au fost împărțiți în două grupuri: consumatori de ceai - persoane care beau ceai de trei sau mai multe ori pe săptămână și persoane care nu obișnuiau să consume des sau deloc această băutură. Subiecții au fost monitorizați o perioadă medie de 7,3 ani.

Studiul sugerează că o persoană cu vârsta de 50 de ani care bea în mod obișnuit ceai se va confrunta cu boală coronariană și/sau accident vascular cerebral, în medie, cu 1,41 ani mai târziu și va trăi cu 1,26 ani mai mult decât o persoană care consumă ceai rar sau deloc.

De asemenea, s-a observat că persoanele care beau în mod obișnuit ceai prezentau un risc cu 20 de procente mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral și un risc cu 22 procente mai mic de afecțiuni cardiovasculare fatale.

Totodată, cei care beau frecvent ceai au prezentat un risc cu 15 procente mai mic de deces, sugerează studiul.

''Consumul obișnuit de ceai este asociat cu riscuri mai mici de boli cardiovasculare și deces din toate cauzele'', a declarat autorul principal al studiului, doctor Xinyan Wang de la Academia de Științe Medicale din China. ''Efectele favorabile pentru sănătate sunt cele mai semnificative în cazul ceaiului verde și pentru persoanele care au consumat ceai în mod obișnuit, pe termen lung'', a precizat el.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău