Persoane cu funcții de răspundere implicate în contrafacerea alcoolului etilic

  • 06 Aprilie 2015 14:26
Persoane cu funcții de răspundere implicate în contrafacerea alcoolului etilic

O grupare criminală, din care fac parte și persoane cu funcții de răspundere din diferite structuri ale statului, a fost reținută, fiind suspectată de contrafacerea alcoolului etilic și transportarea ilegală a acestuia peste hotare.

Solicitat de IPN, ofițerul de presă al MAI, Alina Merlici, a declarat că deocamdată nu poate fi făcută publică informația cu privire la numărul persoanelor reținute și din ce structuri fac parte.

În cadrul cercetărilor, s-a constat că suspecții au produs și transportat ilegal peste hotare cantități impunătoare de alcool etilic, fără ca acestea să fie declarate. Pe 2 aprilie, în raionul Orhei, a fost stopat și reținut un autocamion care transporta alcool etilic fără acte de proveniență.

Concomitent, în cadrul perchezițiilor dispuse, au mai fost depistate 42 de tone de alcool etilic, 12 tone de materie primă utilizată pentru fabricarea acestuia și valută străină  încasată în urma comercializării alcoolului etilic. De asemenea, au fost depistate și ridicate documente și ciorne de contabilitate cu importanță pentru caz, care demonstrează vădit activitatea ilegală a grupului infracțional.

MAI anunță că va reveni cu detalii la finele procedurii de documentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău