Permisul de conducere internațional, livrat de ASP direct acasă

  • 17 Ianuarie 2023 14:04
Permisul de conducere internațional, livrat de ASP direct acasă

Cetățenii Republicii Moldova care vor solicita perfectarea unui permis de conducere internațional, îl pot primi la orice adresă indicată, atât în țară, cât și peste hotare.

Livrarea permiselor de conducere internaționale se face prin intermediul serviciului electronic guvernamental de livrare a documentelor - MDelivery, scrie Bizlaw.md.

Serviciul respectiv poate fi solicitat de către beneficiar la oricare din cele 40 de centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, localizate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, și se prestează contra cost.

În prezent, MDelivery are integrați cinci furnizori de servicii poștale, care asigură livrarea documentelor atât la nivel național, cât și internațional: Î.S. ”Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier și DHL. Cetățenii pot selecta unul din furnizori de servicii poștale/curierat, în funcție de termenul de livrare și prețul serviciului.

Procedura solicitării livrării MDelivery este simplă  și se face la sediul centrului multifuncțional. La depunerea cererii pentru obținerea permisului de conducere internațional al cetățeanului Republicii Moldova, solicitantul poate comanda suplimentar livrarea documentului la domiciliu. În acest caz, beneficiarul urmează să-i comunice operatorului de la ghișeu: numărul de telefon, e-mail pentru contact și adresa de livrare. După finisarea depunerii comenzii electronice de livrare, persoana va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery. Comanda de livrare poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

În prezent, Agenția Servicii Publice poate livra prin MDelivery următoarele documente: pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, extrasele din Registrul de stat al unităților de drept și permisul de conducere internațional.

MDelivery este o platformă digitală, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Grupului Banca Mondială.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău