Perchezițiile la Primăria Chișinău | Cinci persoane reținute, inclusiv o șefă de direcție

  • 10 Decembrie 2019 14:04
Perchezițiile la Primăria Chișinău | Cinci persoane reținute, inclusiv o șefă de direcție

O nouă schemă de corupție la Primăria municipiului Chișinău, anunță ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție.

O șefă de direcție, doi reprezentanți ai unei agenții imobiliare, dar și un angajat al Agenției Servicii Publice sunt bănuiți că ar fi pretins bani de la persoane fizice și juridice pentru soluționarea diferitor probleme ce țin de competența Primăriei sau a serviciilor cadastrale.

Potrivit materialelor cauzelor, șefa Direcției Patrimoniu Municipal din cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale a Consiliului municipal Chișinău este suspectată că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice și juridice, pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relațiilor contractuale de locațiune privind exploatarea încăperilor nelocative din Chișinău.

În aceleași dosare, sunt bănuiți și factori de decizie ai „Agenției din Chișinău Capitalimobil" - întreprindere desemnată de către Consiliul municipal Chișinău drept responsabilă de organizarea licitațiilor publice pentru obținerea dreptului de arendă asupra terenurilor și spațiilor nelocative din mun. Chișinău. Astfel, folosindu-se de situația și statutul pe care-l dețineau, reprezentanții Agenției pretindeau și primeau de la persoane fizice și juridice mijloace financiare pentru a influenta persoane publice din cadrul Primăriei Chișinău și Serviciului Cadastral Teritorial să adopte acte de recepție finală a obiectivelor și să aprobe actele pentru vânzarea, fără expunere la licitație, a bunurilor imobile.

În urma perchezițiilor din această dimineață au fost reținuți: șefa Direcției Patrimoniu din cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale a Consiliului municipal Chișinău, doi reprezentanți ai Agenției din Chișinău Capitalimobil" SRL și un funcționar al Serviciului Cadastral Teritorial Chișinău al Agenției Servicii Publice. Persoanele au fost plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Urmărirea penală pe cazul dat a fost pornită în luna septembrie 2019, persoanele fiind cercetate pentru abuz în serviciu, corupere activă, pasivă și trafic de influență.  Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău