Perchezițiile CNA | Șase persoane, reținute în cadrul unor dosare ce vizează schema de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr”

  • 01 Septembrie 2020 14:03
Perchezițiile CNA | Șase persoane, reținute în cadrul unor dosare ce vizează schema de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr”

Șase persoane au fost reținute în cadrul unor dosare ce vizează schema de îmbogățire ilicită din vânzarea locurilor de înhumare la cimitirul „Sfântul Lazăr”, anunță, într-un comunicat, Centrul Național Anticorupție (CNA).

Urmărirea penală a constatat funcționarea unei scheme ilicite și a stabilit rolul fiecărui membru al acesteia care, doar în 3 luni, ar fi încasat peste jumătate de milion de lei (623 000 de lei) venituri ilicite de la oameni, ca rezultat al faptelor infracționale comise. Potrivit datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci (1051 de lei ) plăți suplimentare care se ridicau până la 5 000 sau 7 000 de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel trebuiau să plătească dublu față de taxa de stat de 4612 lei.

În această dimineață, ofițerii CNA au efectuat percheziții pe 22 de adrese – la sediul administrației cimitirului „Sfântul Lazăr”, la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților - și au depistat probe relevante pentru dosar, inclusiv sume de bani, în diferită valută (în jur de 700 000 de lei). Șase persoane au fost escortate la CNA pentru audieri și urmează a fi plasate în izolator pentru 72 de ore. Pe numele lor, au fost pornite cauze penale pentru escrocherie, trafic de influență, corupere activă și pasivă, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare și amenzi penale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău