Percheziții și rețineri în masă în comunitatea tătară din Crimeea

  • 07 Iulie 2020 10:09
Percheziții și rețineri în masă în comunitatea tătară din Crimeea

Forțele de securitate ruse au descins, marți dimineață, la două case ale tătarilor din Crimeea, șase persoane fiind reținute în urma perchezițiilor - scrie Agenția RBC, citând un mesaj al activistei locale Lutfie Zudieva.

Potrivit acesteia, tătarii reținuți marți dimineață de forțele de securitat ruse sunt Emil Ziadinov, un activist care a participat la manifestații organizate la Moscova împotriva represiunilor din Crimeea, Ismet Ibraghimov și Alim Sufian, care au luat parte la organizarea mai multor sărbătorilor musulmane în peninsula anexată și au participat la ședințele de judecată în cazul tătarilor cărora le-au fost fabricate dosare motivate politic.

Au mai fost reținuți Seiran Hairetdinov, care, de asemenea, a participat la procesele împotriva tătarilor crimeeni, precum și Aleksander Sizikov, un musulman care și-a pierdut complet vederea în 2009, participant și el la manifestații împotriva represiunilor organizate de Rusia în Crimeea. Cea de-a șasea persoană reținută marți dimineață de către serviciile de securitate ruse este Vadim Bektemirov, un activist care transmitea pachete deținuților politici aflați în centre de arest preventiv.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău