Percheziții la Cantemir | Un șef de direcție din cadrul Consiliului raional și un om de afaceri, reținuți în două dosare de corupție

  • 20 Ianuarie 2021 11:26
Percheziții la Cantemir | Un șef de direcție din cadrul Consiliului raional și un om de afaceri, reținuți în două dosare de corupție

Un șef de din cadrul Consiliului raional Cantemir și un om de afaceri din aceeași localitate au fost reținuți, în această dimineață, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Potrivit unui comunicat CNA, aceștia sunt bănuiți că au trucat, în complicitate cu alte persoane, mai multe licitații și lucrări care vizează construcția unor porțiuni de drum din raionul Cantemir.

Șeful Direcției Construcții, Gospodărie comunală, Dezvoltare locală și regională este bănuit că ar fi pretins și primit mită în valoare de 200 de mii de lei de la antreprenorul care a câștigat licitația pentru construcția și reparația mai multor drumuri din raion.

Suma totală a lucrărilor care urmau a fi executate, din fondul rutier se ridică la aproape 10,5 milioane de lei.

”Deși în actele oficiale figurează că lucrările au fost executate, de facto o parte din acestea au rămas nefinalizate, iar pentru a semna actul de dare în exploatare a drumurilor menționate, agentul economic i-ar fi oferit responsabilului mită în mărime de 200 000 de lei“, se menționează în comunicatul CNA.

Totodată, același funcționar este cercetat și în alte episoade, în care este bănuit că ar fi pretins mită de la agenți economici sau persoane fizice pentru diferite servicii.

Un alt om de afaceri, vizat în aceleași dosare este cercetat în stare de libertate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău