Pentru ce joburi sunt angajați refugiații din Ucraina găzduiți în Moldova

  • 30 Iunie 2022 13:24
Pentru ce joburi sunt angajați refugiații din Ucraina găzduiți în Moldova

De la începutul războiului din Ucraina, 618 refugiați din țara vecină a fost angajați în Republica Moldova. Potrivit datelor publicate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cele mai multe persoane sunt angajate în Chișinău – 416, Bălți – 21, Ungheni – 19 și Cahul – 14.

Cel mai des, refugiații din Ucraina au fost angajați pentru a exercita următoarele meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele, scrie Bizlaw.md.

În total, 139 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă refugiați, declarând 2196 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane. Până acum, 315 persoane s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina sunt obligați să notifice autoritățile, în termen de cinci zile de la data încheierii contractului de muncă, prin una dintre următoarele modalități:

  • în format electronic la adresa de email: [email protected] 
  • sau pe suport de hârtie prezentat la sediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău