Pentru astăzi, R. Moldova are un deficit de energie electrică de 1698 MWh. Nu a fost semnat contract cu centrala de la Cuciurgan

  • 02 Noiembrie 2022 08:52
Pentru astăzi, R. Moldova are un deficit de energie electrică de 1698 MWh. Nu a fost semnat contract cu centrala de la Cuciurgan

Pentru astăzi, SA Energocom a achiziționat de pe OPCOM (bursa de electricitate din România) 7802 MWh, iar deficitul prognozat pentru 2 noiembrie este de 1698 MWh. Alte contracte comerciale pentru energie electrică nu au fost semnate, a anunțat aseară vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„Nu a fost semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES. Pe 2 noiembrie, malul drept nu va primi electricitate de la MGRES”, a relevat vicepremierul, potrivit sursei citate.

În același timp, Spînu a mulțumit instituțiilor Guvernului care au depus un efort considerabil pentru a reduce consumul de energie electrică. Conform ministrului, clădirile administrate de Executiv în luna octombrie au redus cu 23% consumul de energie electrică, iar în Casa Guvernului s-a redus cu 30%.

De asemenea, oficialul a informat că s-au achiziționat încă 15 mln m3 de gaz. „În total, Moldova are pentru moment 142 mln m3 de gaz în rezervă”, a rezumat sursa citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău