Pentru a evita represalii americane, compania petrolieră franceză Total renunță la afacerile din Iran

  • 20 August 2018 20:06
Pentru a evita represalii americane, compania petrolieră franceză Total renunță la afacerile din Iran

Grupul petrolier francez Total a renunțat la proiectele sale de investiții în Iran, estimate la mai multe miliarde de dolari, ca urmare a restabilirii sancțiunilor americane împotriva Iranului care afectează și companiile din afara SUA, întrucât ele riscă represalii din partea Washingtonului în cazul în care nu se conformează acestor sancțiuni, relatează AFP.

Anunțul a fost făcut luni de ministrul iranian al petrolului, Bijan Namdar Zanghaneh. Într-o declarație în fața parlamentului de la Teheran, acesta a mai menționat că infrastructurile iraniene de extracție a petrolului și gazelor naturale se află într-o stare dezastruoasă, ele necesitând investiții pe care statul iranian nu are capacitatea să le finanțeze.

Într-o reacție transmisă către AFP, compania Total a precizat că a ''notificat autorităților iraniene retragerea din contract, la terminarea termenului de 60 de zile prevăzut pentru obținerea unei derogări din partea autorităților americane''. Această derogare ''nu a putut fi obținută, în pofida sprijinului oferit de autoritățile franceze și europene'', explică grupul petrolier francez.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău