Pentagonul acuză Fox News de înjosirea personalului militar prin comentarii împotriva femeilor 12.03.2021 18:51

  • 12 Martie 2021 19:28
Pentagonul acuză Fox News de înjosirea personalului militar prin comentarii împotriva femeilor
12.03.2021 18:51

Pentagonul l-a acuzat joi pe moderatorul Tucker Carlson de la televiziunea Fox News că „a înjosit întreaga armată a SUA” prin comentarii referitoare la numărul tot mai mare de femei din rândurile forțelor armate și prin sugestia că femeile scad capacitatea de luptă a armatei, transmite Reuters, citată de Agerpres si Digi24.ro

Marți seara, comentatorul de orientare conservatoare a prezentat o fotografie a forțelor aeriene americane cu o locotenentă care purta o uniformă pentru gravide și a susținut că, dacă mai înrolează femei, Statele Unite ar putea pierde în fața amenințării tot mai puternice a Chinei.

În timp ce armata Chinei devine tot mai masculină (...) armata noastră trebuie să devină, așa cum spune (n. red. - președintele Statelor Unite) Joe Biden, mai feminină”, a afirmat Carlson, apreciind că „este o batjocură la adresa forțelor armate ale SUA”.

Departamentul Apărării a replicat joi arătând că este mândru de diversitatea militarilor și susținând că trebuie să facă mai mult pentru promovarea femeilor la grade înalte.

Ceea ce absolut nu vom face este să primim sfaturi în materie de personal de la un moderator de talk-show sau de la armata chineză”, a declarat presei John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Președintele Biden a numit săptămâna aceasta două femei în funcții de comandă de luptă

El și-a exprimat speranța că până la urmă Carlson „își va da seama de greșeala făcută și își va manifesta unele regrete privind modul în care, în esență, a înjosit întreaga armată a SUA și modul în care apărăm și servim această țară”.

Fox News, care este difuzat regulat pentru militarii americani desfășurați în întreaga lume prin canalul de televiziune al forțelor armate, nu a comentat imediat.

Deși diversitatea de gen în rândul forțelor armate a constituit un obiectiv politic declarat atât pentru administrațiile republicane, cât și pentru cele democrate, femeile reprezintă doar circa 16,5% din militarii activi, arată un raport recent al Biroului Guvernamental pentru Responsabilitate. Proporția femeilor este și mai redusă în rândul ofițerilor superiori.

Săptămâna aceasta, președintele Biden a numit două femei în funcții de comandă de luptă; în istoria armatei americane exista un singur precedent în acest sens.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău