Pensia lui Voronin, JENANT de mare (Ziarul Național)

  • 21 Aprilie 2015 09:52
Pensia lui Voronin, JENANT de mare (Ziarul Național)

Revista presei din 21 aprilie 2015

Ziarul Național titrează că Pensia lui Voronin, JENANT de mare față de cea a pensionarilor simpli. În doar un an de zile, pensia fostului președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, a crescut cu peste 45 de mii de lei. Astăzi, liderul Partidului Comuniștilor ridică o pensie lunară de peste 11 mii de lei sau aproape 140 de mii de lei pe an. În comparație cu el, un simplu pensionar din R. Moldova a avut, în 2014, o pensie medie de 1 116 lei. Potrivit declarației de avere pentru anul 2014, șeful comuniștilor a mai câștigat un salariu de deputat în mărime de 164 de mii de lei, indemnizații de la Parlament în valoare de 47 de mii de lei și dobândă bancară în valoare de circa 10 mii de lei.

Timpul îl citează pe Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care a subliniat, luni, necesitatea consolidării Parteneriatului Estic (PaE), cu precădere în actualul context de securitate dificil. Bogdan Aurescu, a participat luni, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic, organizată în marja Consiliului Afaceri Externe (CAE), la Luxemburg.  Obiectivul reuniunii ministeriale, la care au participat miniștrii afacerilor externe din cele 28 de state membre UE, precum și ai celor șase state partenere (R. Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și Belarus), a fost pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga (21-22 mai). Șeful diplomației române a susținut aplicarea, în continuare, a principiului diferențierii în raporturile UE cu statele PaE, în acord cu voința politică și cu progresele efective înregistrate de acestea pe calea reformelor.

Timpul publica un subiect privind impactul catastrofei de la Cernobîl. Potrivit specialiștilor Centrului Național de Sănătate Publică, care analizează consecințele exploziei de la Cernobîl, în R. Moldova, urmașii celor care au fost la Cernobîl sunt mai mult afectați decât părinții lor. „În prezent sunt aproape 2000 de copii ai participanților direcți, care s-au născut după Cernobîl. Mulți dintre ei au retard mintal și fizic. Un copil de 12 ani are un nivel de dezvoltare ca unul de 5-6 ani. Sunt și urmași sănătoși, dar cea mai mare parte acuză diferite probleme.

Irina Vlah cere mai mulți bani de la Chișinău și pleacă la Moscova, titrează Adevărul. Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, învestită în funcție acum o săptămână, se află la Moscova în perioada 20-21 aprilie. Este prima vizită oficială a noului bașcan într-un stat străin, pe care o efectuează imediat după întrevederea cu prim-ministrul Chiril Gaburici, în cadrul căreia a cerut mai mulți bani pentru autonomie, subliniază publicația. 

Irina Vlah cere mai mulți bani de la Chișinău și pleacă la Moscova

Citeste mai mult: adev.ro/nn592p

Potrivit ziarului Adevărul, în cursa pentru Chișinău, la alegerile locale din 14 iunie favoriții vor fi actualul primar Dorin Chirtoacă și candidatul PSRM, Zinaida Greceanîi. Adevărul a organizat o dezbatere între cei doi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău