Pelerinajul de la Mecca se va desfășura în acest an doar cu cetățenii aflați deja în Arabia Saudită

  • 23 Iunie 2020 08:30
Pelerinajul de la Mecca se va desfășura în acest an doar cu cetățenii aflați deja în Arabia Saudită

Pelerinajul musulman la Mecca va fi organizat în acest an cu un "număr foarte limitat de pelerini" din cauza pandemiei noului coronavirus, scrie Agerpres si Digi24.ro, citând agențiile SPA și AFP.

Doar persoanele, indiferent de cetățenie, "care se găsesc pe teritoriul regatului" saudit vor putea efectua pelerinajul la Mecca (hajj), în conformitate cu măsurile de precauție destinate stopării răspândirii virusului.

Până acum autoritățile de la Riad au menținut incertitudinea cu privire la desfășurarea pelerinajului la Mecca, una din cele mai mari adunări cu caracter religios din lume, care în 2019 a atras 2.5 milioane de credincioși musulmani, conform cifrelor ministerului saudit responsabil de organizarea acestuia.

După ce a adoptat măsuri stricte de izolare la declanșarea epidemiei de COVID-19, Arabia Saudită a ridicat în această săptămână interdicția de circulație la nivel național.

Duminică, moscheile din Mecca și-au redeschis porțile pentru credincioși.

Anunțul permiterii organizării pelerinajului în acest an a fost făcut în contextul în care, luni, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că pandemia "continuă să se accelereze" în lume. Acest lucru este în special valabil în cazul Arabiei Saudite, țara cea mai afectată din Golf. Autoritățile saudite au raportat până în prezent peste 161.000 de cazuri de persoane infectate și 1.307 de decese.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău