Pedepse dure pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Ce prevede legea adoptată de Parlamentul României

  • 15 Mai 20:40
Pedepse dure pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan. Ce prevede legea adoptată de Parlamentul României

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan pot rămâne până la 10 ani fără permis auto, conform unei legi adoptate marți de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. De asemenea, pentru acești șoferi instanțele nu vor mai putea dispune amânarea executării pedepsei. Proiectul a fost inițiat după accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața după ce au fost loviți de un șofer aflat sub influența drogurilor.

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului si consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în scopul îmbunătățirii cadrului normativ din domeniul prevenirii și combaterii traficului si consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Inițiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaților, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi „pentru”.  Mulțumesc președintelui Camerei  și colegilor deputați pentru dezbaterile consistente și votul de astăzi. Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat. Practic, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a scris Robert Cazanciuc, marți pe Facebook.

Senatorul a mai spus că „este o mare realizare pentru mine pentru că, așa cum am promis, am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, în încercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere în Europa, în ultimii șapte ani”.

„După Legea Anastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, a conchis Cazanciuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
16
Wed
16
Thu
17
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău