Pedepse dure pentru furtul fondurilor externe

  • 12 Martie 2016 19:51
 Pedepse dure pentru furtul fondurilor externe

Utilizarea contrar destinației, obținerea frauduloasă sau delapidarea mijloacelor din fondurile externe, acordate Republicii Moldova va fi pedepsită penal.

Guvernul a aprobat sâmbătă, 12 martie, înăsprirea pedepselor pentru fraudele din fondurile externe, transmite IPN.

Înăsprirea pedepselor se referă la utilizarea contrar destinației a mijloacelor din credite, donații, granturi, împrumuturi și alte tipuri de asistență financiară acordată Republicii Moldova. „Mesajul nostru trebuie să fie unul foarte clar – în Moldova, manifestăm toleranță zero pentru fraude, inclusiv pentru fraudarea fondurilor europene. Cu toții știm în ce situație ne-am pomenit acum, când trebuie să recăpătăm încrederea partenerilor externi. De aceea, și acțiunile noastre trebuie să fie foarte dure în acest sens”, a menționat prim-ministrul Pavel Filip.

Modificările și completările prevăd detenție de la 2 până la 15 ani și privarea de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 8 ani, precum și amendă de la 3 000 până la 9 000 de unități convenționale.

Amendamentele respective au fost elaborate în conformitate cu Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău