Pedagogii sărbătoresc pe 5 octombrie Ziua profesională

  • 05 Octombrie 2021 10:04
Pedagogii sărbătoresc pe 5 octombrie Ziua profesională

Lucrătorii din domeniul învățământului marchează astăzi Ziua lor profesională. Cu această ocazie, cadrele didactice din țara noastră au fost felicitate de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, transmite MOLDPRES.

„În fiece an, pe data de 5 octombrie, în lumea întreagă este marcată Ziua internațională a educației și a profesorului. Cu acest prilej, vă aduc tuturor un omagiu și îmi exprim recunoștința față de Domniile voastre, cei care depuneți eforturi semnificative la educarea și formarea tinerei generații, precum și la consolidarea învățământului din țara noastră”, a estimat în mesajul său de felicitare Anatolie Topală, ministru al Educației și Cercetării, scrie sursa citată.

Ministrul a mulțumit pedagogilor pentru solidarizarea în criza pandemică. „Vă mulțumesc pentru solidarizarea, responsabilitatea, profesionalismul pe care îl manifestați în această perioadă de criză! Vă mulțumesc pentru dedicația și altruismul cu care modelați viitorul! Împreună, putem asigura țării noastre un viitor mai bun. Vă doresc sănătate, prosperitate, succese remarcabile, inspirație, optimism și noi forțe pentru a continua nobila misiune și pentru a obține noi realizări!”, a scris oficialul.

Ziua internațională a lucrătorului din învățământ sau cum mai este numită - a educației, marcată anual la 5 octombrie, a fost instituită în anul 1994 de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Ea marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor. Această recomandare, alături de cea privind învățământul superior, din 1997, constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău