Pe strada Pușkin din Chișinău a apărut marcajul rutier cu inscripția „BUS". Ce este PERMIS și INTERZIS pe această bandă

  • 19 Mai 2020 12:08
Pe strada Pușkin din Chișinău a apărut marcajul rutier cu inscripția „BUS

Pe strada Al. Pușkin din centrul capitalei a fost aplicat marcajul rutier destinat transportului public. Astfel este delimitată banda rezervată.

Măsura este aplicată în scopul asigurării circulației transportului public, în zona centrală a urbei, conform orarului.

Marcajul reprezintă două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, avînd inscripția „BUS" (1.17.1), inscripția „BUS" (1.23) și simbolul "bicicletă" (6.6.8), care permite circulația cicliștilor pe bandă.

Vicerpimarul capitalei, Victor Chironda, a venit cu anumite clarificări privind regimul de funcționare a benzii dedicate:

1. Este permisă intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți, dar este recomandată abținerea de la circulația pe bandă.

2. Este INTERZISĂ prin semnul "Oprire interzisă" (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată.

3. Este INTERZISĂ prin semnul "Oprire interzisă" (3.31) oprirea, staționarea sau parcarea pe banda extremă stângă pe anumite porțiuni, unde str. Pușkin este foarte îngustă. Fiți atenți la semnele 3.31.

4. Oprirea pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor trebuie efectuată de pe banda stângă, preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. Același lucru e valabil pentru unitățile de taxi, care așteaptă pasagerii.

5. Parcarea pe str. A. Pușkin este permisă doar în locurile special amenajate, din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare pe str. A. Pușkin, inclusiv la intrarea în curți, este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.

6. În premieră pentru Chișinău, banda de carosabil este destinată cicliștilor. Încurajăm bicicliștii să o folosească, totuși facem apel către această categorie de participanți la trafic, să dea dovadă de prudență maximă. Atât șoferii de troleibuze, cât și automobiliștii, au nevoie de timp pentru a se obișnui cu prezența biciliștilor pe carosabil.

7. Patrulele INSP vor asigura patrularea străzii și începând de marți vor aplica amenzi pentru încălcarea regimului de parcare pe str. Pușkin.

Inițiațiva face parte din setul de masuri pentru crearea benzilor dedicate în centrul orașului, pentru care există și contribuția unui expert internațional, grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia - UNDP Trust Fund.

E de menționat că și pe strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni va fi aplicat marcaj destinat transportului public, prin bandă dedicată. 

Pe strada Pușkin din Chișinău a apărut marcajul rutier cu inscripția „BUS

Pe strada Pușkin din Chișinău a apărut marcajul rutier cu inscripția „BUS

Pe strada Pușkin din Chișinău a apărut marcajul rutier cu inscripția „BUS

Pe strada Pușkin din Chișinău a apărut marcajul rutier cu inscripția „BUS

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău